Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest tak prosty i szybki że każdy potrafi go zrobić. Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika ze stołu.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24904
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24904
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Blaszka 18 X 27 cm. Zmielony twaróg podgrzewać z dwoma rodzajami cukru i pokrojonym masłem. Całość mieszać i podgrzewać do rozpuszczenia się masła i cukru.
Mleko dokładnie rozmieszać z budyniami i żółtkami. Budyniową mieszankę wlać do gorącego twarogu. Teraz cały czas mieszając podgrzewać do zgęstnienia masy.
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć : - warstwę herbatników -warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwa herbatników Ciasto schłodzić w lodówce co najmniej 60 minut, aż masa serowa dobrze się schłodzi.
Przygotować galaretkę wg. przepisu, ja część wody zastąpiłam syropem z mandarynek. Dokładnie przestudzić. Odsączone z syropu mandarynki układać na schłodzonym serniku. Płynną i lekko tężejącą galaretką polewamy sernik. Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.