Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest tak prosty i szybki że każdy potrafi go zrobić. Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika ze stołu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 245
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 245
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Blaszka 18 X 27 cm. Zmielony twaróg podgrzewać z dwoma rodzajami cukru i pokrojonym masłem. Całość mieszać i podgrzewać do rozpuszczenia się masła i cukru.
Mleko dokładnie rozmieszać z budyniami i żółtkami. Budyniową mieszankę wlać do gorącego twarogu. Teraz cały czas mieszając podgrzewać do zgęstnienia masy.
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć : - warstwę herbatników -warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwa herbatników Ciasto schłodzić w lodówce co najmniej 60 minut, aż masa serowa dobrze się schłodzi.
Przygotować galaretkę wg. przepisu, ja część wody zastąpiłam syropem z mandarynek. Dokładnie przestudzić. Odsączone z syropu mandarynki układać na schłodzonym serniku. Płynną i lekko tężejącą galaretką polewamy sernik. Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.