Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest tak prosty i szybki że każdy potrafi go zrobić. Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika ze stołu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Blaszka 18 X 27 cm. Zmielony twaróg podgrzewać z dwoma rodzajami cukru i pokrojonym masłem. Całość mieszać i podgrzewać do rozpuszczenia się masła i cukru.
Mleko dokładnie rozmieszać z budyniami i żółtkami. Budyniową mieszankę wlać do gorącego twarogu. Teraz cały czas mieszając podgrzewać do zgęstnienia masy.
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć : - warstwę herbatników -warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwa herbatników Ciasto schłodzić w lodówce co najmniej 60 minut, aż masa serowa dobrze się schłodzi.
Przygotować galaretkę wg. przepisu, ja część wody zastąpiłam syropem z mandarynek. Dokładnie przestudzić. Odsączone z syropu mandarynki układać na schłodzonym serniku. Płynną i lekko tężejącą galaretką polewamy sernik. Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.