Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bób z grzybami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
<strong>Przepis siostry Anastazji</strong>
Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu i dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. Podlać wodą (lub wywarem) i dusić do miękkości.
Bób odcedzić, dodać do uduszonych grzybów, zaprawić śmietaną, wymieszać i doprawić do smaku. Na kilka minut całość przełożyć do dobrze nagrzanego piekarnika, by bób przeszedł smakiem grzybów.
Podawać na ciepło jako przekąskę lub dodatek do makaronów.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień