Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bób z grzybami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
<strong>Przepis siostry Anastazji</strong>
Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu i dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. Podlać wodą (lub wywarem) i dusić do miękkości.
Bób odcedzić, dodać do uduszonych grzybów, zaprawić śmietaną, wymieszać i doprawić do smaku. Na kilka minut całość przełożyć do dobrze nagrzanego piekarnika, by bób przeszedł smakiem grzybów.
Podawać na ciepło jako przekąskę lub dodatek do makaronów.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień