Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
95 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji
Alina Waliczek z Dzimierza
Ciasto: wszystkie oprócz śmietany miksuję na jednolitą masę. Dodaję po łyżce śmietany i miksuję, aż uzyskam miękkie, ale nie rzadkie ciasto.
Ciasto dzielę na 3 części. Pierwszą wykładam na blachę z pergaminem. Piekę 20 min w temp. 200oC. Tak samo piekę resztę placków.
Krem: obie mąki mieszam z 1/2 szkl. mleka. Resztę mleka gotuję z cukrami, łączę z tym z mąkami, gotuję. Studzę. Margarynę ucieram, dodaję po łyżce budyniu, ucieram.
Masa: jabłka ścieram na tarce o dużych oczkach. Smażę. Rozpuszczam galaretkę, wlewam do jabłek, mieszam i je studzę.
Przekładam warstwy ciasta: placek, krem, placek, tężejąca masa jabłkowa, placek.Źródło: Kobieta i życie