Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brokułowe muffinki"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4567
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4567
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Składniki
Brokuły ugotuj do miękkości. Przestudź i rozgnieć widelcem.
Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni.
Ser zetrzyj na tarce.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wbij jajka, zalej mlekiem, dodaj oliwę oraz posiekane zioła. Dopraw czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Dodaj do masy rozgniecione brokuły, boczek, cebulę i starty ser.
Wlej ciasto (powinno być 2 razy bardziej gęste niż ciasto na naleśniki) do natłuszczonych silikonowych foremek.
Piecz muffiny ok. 30 minut w pie karniku nagrzanym do 180°C. Podawaj z surówką z warzyw polaną oliwą z oliwek.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV