Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokuły w tempurze"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 272
Składniki
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie lub na parze. Podziel na różyczki. Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszaj z wodą. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. W garnku rozgrzej olej. Serek, jogurt i przyprawy wymieszaj.
Osuszone różyczki brokuła obtaczaj lekko w mące, zanurzaj w cieście i wrzucaj na gorący olej. Smaż chwilę, by się zarumieniły. Kładź na ręczniku papierowym. Podawaj z sosem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień