Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to ciasto czekoladowe z czekoladową polewą lekko chrupkie na wierzchu i delikatne , wilgotne w środku . Czas podany liczony jest razem z pieczeniem
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 56
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 30
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 56
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 30
Składniki
W rondelu na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę z margaryną .Kiedy się rozpuszczą dodajemy mleko . Mieszamy .Ta mieszanka powinna być dość ciepła. W wysokim naczyniu ubijamy na puch jajka z cukrem . Następnie dodajemy mąkę , kakao oraz olejek rumowy .Wszystko miksujemy . Do tak przygotowanej masy dolewamy ciepłą masę czekoladową . To juz delikatnie mieszamy trzepaczką . Nie używamy miksera . Do pieczenia użyłam dużej tortownicy , gdyż chciałam uzyskać ciasto dość niskie ale również aby tak jak w brownie środek pozostał miękki . Przygotowaną masę przelewamy do przygotowanej blaszki . Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia natomiast boki wysmarowałam margaryną i oprószyłam mąką . Przed wstawieniem ciasta do piekarnika należy go dobrze nagrzać . Piekłam w piekarniku gazowym około 45 minut w temperaturze 190-200 stopni Oczywiście każdy piekarnik jest inny dlatego należy ciasto obserwować . A przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem . Po wyjęciu zrobiłam polewę . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/polewa-czekoladowa.html