Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie „Leśne runo”"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ciasto: czekoladę połam na kawałki. Wraz z masłem stop ją w gorącej kąpieli wodnej, lekko przestudź. Jajka ubijaj z cukrem przez 10 minut. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych jajek dodaj czekoladę z masłem. Potem wsyp mąkę z proszkiem. Dokładnie wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż maliny. Owoce lekko wciśnij w ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175oC. Piecz godzinę.
Polewa: czekoladę stop. Jagody zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Mus jagodowy połącz z czekoladą. Upieczone ciasto wyjmij, ponakłuwaj wykałaczką. Polej sosem jagodowo-czekoladowym. Udekoruj np. świeżymi owocami i listkami mięty.Źródło: Naj