Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z białą czekoladą

Brownie z białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2454

Dodano:

Odsłon: 16826

Klasyczne już ciasto tym razem z kaszą manną oraz z kawałkami białej czekolady i dużą ilością migdałów.

Składniki

  • 150g pokrojonych migdałów
  • 250g gorzkiej kuwertury
  • 200g masła
  • 3 jajka
  • 200g brązowego cukru
  • 250g kaszy manny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100g białej czekolady
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.

  2. Migdały uprażyć na patelni (bez tłuszczu). Kuwerturę pokroić na mniejsze kawałki i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem na puch, dodać masę czekoladową.

  3. Kaszę mannę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy czekoladowo-jajecznej. Białą czekoladę posiekać i razem z migdałami dodać do ciasta. Wymieszać.

  4. Ciasto wyłożyć do formy i piec 25-30 minut na środkowym poziomie piekarnika.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń