Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brukselki w migdałach"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Brukselki, jeśli trzeba, oczyszczam z wierzchnich listków, wycinam twarde środki. Główki gotuję w osolonej wodzie do miękkości, odcedzam.
Na patelni rozpuszczam 3 łyżki masła, dodaję obrany, posiekany czosnek. Wrzucam brukselki, oprószam pieprzem. Podsmażam ok. 3 min. Przekładam do salaterki.
Na patelni rozpuszczam resztę masła, rumienię na nim bułkę tartą. Polewam tym brukselki. Płatki migdałowe prażę na patelni, od razu posypuję nimi brukselki, podaję.
Porcja zawiera ok. 320 kcal
Porcja kosztuje ok. 2 zł
ok. 40 min
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Tina