Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwiniowa fantazja - tak nazwałam moje autorskie ciasto, od razu mówię, że jest przepyszne :-) Bardzo proste, biszkopt można zrobić dzień wcześniej, chociaż mój był zrobiony od razu. Biszkopt jest z dodatkiem oleju, dlatego bardzo dobrze się kroi. Przepis na formę o średnicy 26 cm:
Długo myślałam jak wykorzystać krakersy,by powstało z nich ciacho lekkie,sma...
Odsłon: 3062
Nawet nie wiedziałam, ze to ciasto podbije tak dużo serc! Lekkie i przepyszne...
Odsłon: 7740
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2738
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 329
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2117
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2332
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 293
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2738
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 329
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2117
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2332
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 293
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka osobno wymieszać z olejem. W dużej misce ubić białka ze szczyptą soli. Do białek partiami dodawać cukier i dalej ubijać. Następnie wlewać powoli żółtka i ubijać. Na koniec ręcznie delikatnie wmieszać mąkę. Formę wysmarować masłem, wylać ciasto i włożyć do piekarnika 170 stopni góra-dół na 25-30 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu wystudzić.
W garnku w 400 ml wrzątku rozpuścić 2 galaretki i wystudzić. W drugim garnku w 500 ml wrzątku rozpuścić 2 galaretki i wystudzić. Brzoskwinie odsączyć na sitku, sok wlać do 500 ml galaretki i uzupełnić do poziomu 800 ml, wymieszać i studzić. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do galaretki.
Z biszkoptu odciąć górę, nasączyć resztą soku brzoskwiniowego. Wylać tężejącą galaretkę z owocami i włożyć do lodówki. W wysokim naczyniu ubić mleko ze Śnieżkami, pod koniec wlać tężejącą galaretkę 400 ml. Powstałą piankę wyłożyć na ciasto i do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Zakręcone drożdżówki z serem
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Zakręcone drożdżówki z serem
Co zrobić, aby w domowym zaciszu przygotować delikatne i puszyste drożdżówki,...
Odsłon: 850
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 104