Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwiniowe muffiny"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
W misce wymieszaj brązowy cukier, 4 dag miękkiego masła, 6 dag mąki i łyżkę cynamonu. Zagnieć szybko kruszonkę.
Brzoskwinie opłucz pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki. Jeśli używasz brzoskwiń z kompotu lub z puszki, musisz je odcedzić. Na koniec owoce pokrój na nieduże kawałki.
Pozostałe masło utrzyj z cukrem kryształem. Dodaj całe jajka oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Resztę mąki przesiej z proszkiem do pieczenia oraz drugą łyżką cynamonu, dodaj do masy. Wlej mleko, zmiksuj. Dodaj brzoskwinie (kilka odłóż do dekoracji).
Całość wymieszaj, rozłóż do foremek na muffinki. Posyp kruszonką. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 st.
Przestudź. Przygotuj lukier wg przepisu, polej muffinki, ozdób odłożonymi brzoskwiniami.
czas ok. 40 min; porcja – 330 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety