Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto które znalazłam u Ostrej na Słodko.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
CIASTO: Przesianą mąkę zagniatamy z jajkiem , cukrem i zimnym masłem na gładkie ciasto. Wstawiamy do lodówki. MASA: Połowę mleka gotujemy z cukrami , do drugiej dodajemy budyń. Do gotującego się mleka z cukrami wlewamy rozrobiony budyń i wsypujemy kaszę mannę. Na bardzo małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 minut. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. Rozbełtane jajko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do masy z kaszy. Miksujemy. Dodajemy brzoskwinie i delikatnie mieszamy.
CAŁOŚĆ: 1/4 ciasta odkładamy , resztą wylepiamy wyłożoną papierem tortownicę. Boki tortownicy również wylepiamy ciastem ( ok. 2-3 cm do góry ). Wylewamy masę ( lekko gładzimy ). Pozostałym ciastem przykrywamy masę ( możemy ciasto pokruszyć , zetrzeć, wyciąć paseczki i przepleść ). Pieczemy ok. 45-50 minut w temp.175C. Całkowicie studzimy! Posypujemy cukrem pudrem.