Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brzoskwiniowe z migdałami"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5365
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 412
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5365
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 412
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, proszek do pieczenia, jajko, śmietanę, zagnieć ciasto. Wstaw je do lodówki na godzinę. Wyjmij, rozwałkuj, przełóż do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Owoce wrzuć do garnka, dodaj zalewę, zagotuj. Do gorącej masy dodaj 1/2 opakowania galaretki, wymieszaj, wystudź. Wyłóż na spód, posyp płatkami migdałów. Chłodź godzinę.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień