Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brzoskwiniowe z migdałami"
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 596
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 19
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 596
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, proszek do pieczenia, jajko, śmietanę, zagnieć ciasto. Wstaw je do lodówki na godzinę. Wyjmij, rozwałkuj, przełóż do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Owoce wrzuć do garnka, dodaj zalewę, zagotuj. Do gorącej masy dodaj 1/2 opakowania galaretki, wymieszaj, wystudź. Wyłóż na spód, posyp płatkami migdałów. Chłodź godzinę.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień