Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5532
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17862
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5532
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17862
Składniki
Z brzoskwiń zlewamy sok, dodajemy 1/2 szkl wody, cukier i gotujemy. W kolejnej 1/2 szkl wody rozrabiamy budynie( bez cukru) i wlaewamy do gorącego soku. Masło ucieramy i dodajemy powoli wystudzony budyń a na koniec drobno pokrojone brzoskwinie. Masą wykładamy do blaszki wyłożonej biszkoptami.
Kompot z wiśni gotujemy i dodajemy obie galaretki, dokładnie mieszamy i gdy już tężeje wylewamy na masę.
Placek wstawiamy do lodówki a później zostaje nam już tylko degustacja:)