Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowy przekładaniec

Brzoskwiniowy przekładaniec

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 454

Dodano:

Odsłon: 46347

Smaczne ciasto kusiło mnie od dawna przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe troszeczkę go zmieniłam .

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Brzoskwiniowy przekładaniec

Przygotowanie

  1. Biszkopt (ja użyłam połowę proporcji gdyż nie lubię zbyt wysokiego spodu) Białka ubić dodając cukier, następnie żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Wlać do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód)śr. 25x36 cm. Piec ok. 30 minut w 170 st.

  2. Masa brzoskwiniowa: (Użyłam podwójnej porcji) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Brzoskwinie zmiksować z sokiem ,dodać cukier i żelatynę ,wymieszać.

  3. Masa jogurtowa : żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Jogurt połączyć z cukrem dobrze roztrzepać ,dodać żelatynę i wymieszać.

  4. Na ostudzony biszkopt wylać tężejącą masę brzoskwiniową ,włożyć do lodówki.Na masę brzoskwiniową wylać masę jogurtową.Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej.

  5. Składniki polewy podgrzać do rozpuszczenia ostudzić i polać wierzch herbatników. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń