Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń wanilinowy to smak naszego dzieciństwa
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Do niedużego garnka wlewamy ¾ szklanki przygotowanego przez nas mleka. Czekamy aż się zagotuje
Następnie dodajemy kawałek laski waniliowej i zostawiamy do zagotowania
Do szklanki z pozostałą częścią mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Do momentu zniknięcia wszystkich grudek.
Następnie wyciągamy laskę wanilii z mlecznego wrzątku, dolewamy mączną zawiesinę do gorącego mleka, cały czas energicznie mieszając aż wszystko zgęstnieje
Deser przelewamy do kubków i studzimy. Możemy dodać do niego świeże owoce. Jeżeli chcemy, by nasz budyń miał smak czekoladowy, podczas gotowania dodajemy łyżeczkę kakao.