Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto czasami ugotować więcej ryżu i przygotować z niego deser, który jesienią smakuje każdemu :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Ryż umieszczamy w malakserze, dodajemy mleko i ziarenka wanilii. Miksujemy kilka minut do utworzenia "papki", słodzimy do smaku i przekładamy do miseczek/pucharków. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do rondla lub na patelnię, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do czasu, aż cukier się rozpuści i utworzy sok. Część utworzonego soku odlewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Skrobię mieszamy z 1 łyżką wody i wlewamy do gruszek cały czas mieszając, gdy masa zgęstnieje zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy. Do gotowej frużeliny dodajemy chili i ponownie mieszamy. Wykładamy na wcześniej przygotowany budyń. Uwaga! Ta wersja budyniu przygotowana jest na zimno, ale można zrobić go również na ciepło, należy wtedy podgrzać ryż z mlekiem, a dopiero po podgrzaniu zmiksować.