Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto czasami ugotować więcej ryżu i przygotować z niego deser, który jesienią smakuje każdemu :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3903
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3733
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 506
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3903
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3733
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 506
Składniki
Ryż umieszczamy w malakserze, dodajemy mleko i ziarenka wanilii. Miksujemy kilka minut do utworzenia "papki", słodzimy do smaku i przekładamy do miseczek/pucharków. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do rondla lub na patelnię, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do czasu, aż cukier się rozpuści i utworzy sok. Część utworzonego soku odlewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Skrobię mieszamy z 1 łyżką wody i wlewamy do gruszek cały czas mieszając, gdy masa zgęstnieje zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy. Do gotowej frużeliny dodajemy chili i ponownie mieszamy. Wykładamy na wcześniej przygotowany budyń. Uwaga! Ta wersja budyniu przygotowana jest na zimno, ale można zrobić go również na ciepło, należy wtedy podgrzać ryż z mlekiem, a dopiero po podgrzaniu zmiksować.