Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyń z konfiturą od 5 miesiąca"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1641
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1641
Składniki
By uzyskać 150 ml mleka, odmierz odpowiednią porcję mieszanki modyfikowanej i rozpuść w 150 ml przegotowanej wody – zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Sparz je wrzątkiem, a potem wybij na spodeczek. Oddziel żółtko od białka.
W około 100 ml wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną i pół żółtka, a następnie zagotuj. Powstałą papkę połącz z mlekiem.
Wylej budyń na miseczkę. Gdy nieco przestygnie, polej go konfiturą.Źródło: Mam dziecko