Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń gotuję prawie wg przepisu na opakowaniu. Uważam, że dzięki dodatkowi owoców można zredukować ilość dodawanego cukru.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 950
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666474
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 950
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666474
Składniki
Z 0,5l mleka odlałem pół szklanki i rozmieszałem w niej budyń oraz cukier. Resztę mleka zagotowałem. Do mleka wrzuciłem rodzynki, dzięki temu zmiękną i napęcznieją.
Gdy mleko się zagotowało wlałem do niego rozmieszany proszek budyniowy. Gotowałem na małym ogniu ciągle mieszając aż budyń zgęstniał.
Gotowy budyń przelałem do salaterki, posypałem owocami i polałem sokiem. Podczas kryzysu (brak owoców lub soku) jako dodatek dobrze sprawdza się dżem owocowy.
Przemycamy zdrowie: Do masy budyniowej można dorzucić kurkumę, otręby lub ostropest.