Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń gotuję prawie wg przepisu na opakowaniu. Uważam, że dzięki dodatkowi owoców można zredukować ilość dodawanego cukru.
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28764
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 276
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28764
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 276
Składniki
Z 0,5l mleka odlałem pół szklanki i rozmieszałem w niej budyń oraz cukier. Resztę mleka zagotowałem. Do mleka wrzuciłem rodzynki, dzięki temu zmiękną i napęcznieją.
Gdy mleko się zagotowało wlałem do niego rozmieszany proszek budyniowy. Gotowałem na małym ogniu ciągle mieszając aż budyń zgęstniał.
Gotowy budyń przelałem do salaterki, posypałem owocami i polałem sokiem. Podczas kryzysu (brak owoców lub soku) jako dodatek dobrze sprawdza się dżem owocowy.
Przemycamy zdrowie: Do masy budyniowej można dorzucić kurkumę, otręby lub ostropest.