Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń gotuję prawie wg przepisu na opakowaniu. Uważam, że dzięki dodatkowi owoców można zredukować ilość dodawanego cukru.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 165
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 434
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 165
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 434
Składniki
Z 0,5l mleka odlałem pół szklanki i rozmieszałem w niej budyń oraz cukier. Resztę mleka zagotowałem. Do mleka wrzuciłem rodzynki, dzięki temu zmiękną i napęcznieją.
Gdy mleko się zagotowało wlałem do niego rozmieszany proszek budyniowy. Gotowałem na małym ogniu ciągle mieszając aż budyń zgęstniał.
Gotowy budyń przelałem do salaterki, posypałem owocami i polałem sokiem. Podczas kryzysu (brak owoców lub soku) jako dodatek dobrze sprawdza się dżem owocowy.
Przemycamy zdrowie: Do masy budyniowej można dorzucić kurkumę, otręby lub ostropest.