Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń gotuję prawie wg przepisu na opakowaniu. Uważam, że dzięki dodatkowi owoców można zredukować ilość dodawanego cukru.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10583
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3224
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10583
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3224
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
Składniki
Z 0,5l mleka odlałem pół szklanki i rozmieszałem w niej budyń oraz cukier. Resztę mleka zagotowałem. Do mleka wrzuciłem rodzynki, dzięki temu zmiękną i napęcznieją.
Gdy mleko się zagotowało wlałem do niego rozmieszany proszek budyniowy. Gotowałem na małym ogniu ciągle mieszając aż budyń zgęstniał.
Gotowy budyń przelałem do salaterki, posypałem owocami i polałem sokiem. Podczas kryzysu (brak owoców lub soku) jako dodatek dobrze sprawdza się dżem owocowy.
Przemycamy zdrowie: Do masy budyniowej można dorzucić kurkumę, otręby lub ostropest.