Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowe ciasteczka z kokosem

Budyniowe ciasteczka z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 944 Ocena: 24827

Dodano:

Odsłon: 3436

Przepis na smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka, których wspaniały zapach podczas pieczenia wypełnia cały dom :)

Składniki

  • 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 70 g mąki gryczanej
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 6,5 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 120 ml oleju rzepakowego (tłoczonego na zimno)
  • 50 ml mleka
  • + wiórki kokosowe (do posypania)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dodajemy obie mąki, 1 opakowanie czekoladowego budyniu oraz cukier. Mieszamy wszystkie suche składniki.

  2. Następnie dodajemy olej rzepakowy, mleko oraz wbijamy 1 jajko i zagniatamy ciasto.

    Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wycinamy foremką dowolne kształty lub formujemy ciasteczka w dłoniach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Ciasteczka posypujemy wiórkami kokosowymi:

  4. I wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 - 12 minut.

  5. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 10 grudnia 2014 Ja robiłam na samej pszennej, musiałam dać jej nieco więcej bo strasznie mi się do rąk kleiło ciasto. No ale ciasteczka rzeczywiście szybciutkie w robocie no i pyszne. Radzę tylko ten budyń czekoladowy brać z cukrem, ja miałam bez cukru i wyszły mało słodkie ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiciasok 11 września 2014 Są przepyszne! Robiłam wczoraj, moi panowie oszaleli. DZieki :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 11 września 2014 Bardzo mi przypadł do gustu ten przepis, bo jest szybki i prosty. Czy mąka gryczana jest konieczna? Może być tylko razowa albo jakaś inna? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń