Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyniowe magdalenki są to pyszne, biszkoptowe ciasteczka o tak naprawdę dowolnym smaku. Przecież do budyniowych magdalenek możemy dodać dowolny budyń. Mamy ochotę na czekoladowy to dodajemy budyń czekoladowy. Chcemy uzyskać magdalenki owocowe to dodajemy budyń truskawkowy lub malinowy. Mamy tu dowolność. wszystko zależy od naszych upodobań. Ja preferuję klasyczne smaki, dlatego moje budyniowe magdalenki są z nutą śmietanową. Budyniowe magdalenki doskonale smakują z herbatą lub kawą. Polecam!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 466
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 466
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Składniki
Mąkę i proszek budyniowy przesiewamy.Masło rozpuszczamy i studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo w trakcie ubijania dodajemy oba cukry. Do ubitej bezy dodajemy po jednym żółtku. Krótko miksujemy. Do masy dodajemy mąkę , proszek budyniowy i aromat śmietanowy. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Do masy dodajemy rozpuszczone masło. Krótko miksujemy. Formę na magdalenki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą(silikonowej nie potrzeba). Nakładamy 3/4 ciasta do formy. Magdalenki pieczemy około 10-12 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.