Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13161
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 109
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22694
Smak wiosny!
Odsłon: 394
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 342
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13161
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 109
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22694
Smak wiosny!
Odsłon: 394
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 342
Składniki
1i 1/2 szkl. mleka zagotować. W 1 i 1/4 szkl mleka rozpuścić cukier i obie mąki. Wlać do gotującego mleka. Ugotować budyń i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem waniliowym i stopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć na gładką, puszystą masę.
Formę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć herbatniki, masę budyniową i herbatniki. Placek najlepiej smakuje na drugi dzień. Życzę smacznego :)