Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1072
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1072
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Składniki
Budyń robię według przepisu na opakowaniu.Ciasto francuskie rozwijam i kroję na 16 trójkątów.
Na każdym trójkącie umieszczam budyń tak aby dał się zawinąć w ciasto.
Ciastka rozkładam na papier do pieczenia i smruję jajkiem.
Piekę w nagrzanym piekarniku 210 stopni przez ok.15 minut.Można posypać cukrem pudrem.