Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, zachwycające lekkością i zapachem naleśniki bułgarskie katmi. Ich tajemnica tkwi w dodatku drożdży.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Składniki
W wodzie rozprowadź drożdże, dosyp cukier, wymieszaj. Dodaj mąkę i wyrób gładkie ciasto. Jeśli będzie za geste dodaj jeszcze pół szklanki wody. Konsystencję powinno mieć gęstszą niż tradycyjne naleśniki. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Rozgrzej patelnie i na niewielkiej ilosci masła smaż naleśniki smaż na złoty kolor z obu stron. Podczas smażenia przyjemnie "bąbluje" ciasto. Ale na grubością wcale nie różnią się od zwykłych naleśników.