Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, zachwycające lekkością i zapachem naleśniki bułgarskie katmi. Ich tajemnica tkwi w dodatku drożdży.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 399
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 399
Składniki
W wodzie rozprowadź drożdże, dosyp cukier, wymieszaj. Dodaj mąkę i wyrób gładkie ciasto. Jeśli będzie za geste dodaj jeszcze pół szklanki wody. Konsystencję powinno mieć gęstszą niż tradycyjne naleśniki. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Rozgrzej patelnie i na niewielkiej ilosci masła smaż naleśniki smaż na złoty kolor z obu stron. Podczas smażenia przyjemnie "bąbluje" ciasto. Ale na grubością wcale nie różnią się od zwykłych naleśników.