Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczki na ciepło po 2. roku"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
Do garnka wlej 2-3 łyżki wrzątku, włóż buraczki i ugotuj je.
Następnie dodaj do warzyw oliwę z oliwek i mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Duś jarzynkę tak długo, aż będzie miękka.
Jeśli dziecko może jeść owoce cytrusowe, zakwaś buraczki kilkoma kroplami soku z cytryny.
Tuż przed podaniem brzdącowi posyp jarzynkę szczyptą posiekanego koperku.Źródło: Mam dziecko