Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczkowa z indykiem po 6. miesiącu życia"
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9168
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 96
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9168
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 96
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 73
Składniki
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>
Ziemniaka, marchewkę oraz pietruszkę obierz i dokładnie umyj.
Buraczka umyj i ugotuj osobno do miękkości. Dopiero później starannie obierz go ze skórki.
Pozostałe warzywa włóż do wrzątku i gotuj do miękkości razem z mięsem. Następnie dodaj do zupki pół buraczka i wszystko zmiksuj.
Dodaj masło lub oliwę z oliwek, a potem ponownie zagotuj zupkę.Źródło: Mam dziecko