Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczkowa z indykiem po 6. miesiącu życia"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Składniki
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>
Ziemniaka, marchewkę oraz pietruszkę obierz i dokładnie umyj.
Buraczka umyj i ugotuj osobno do miękkości. Dopiero później starannie obierz go ze skórki.
Pozostałe warzywa włóż do wrzątku i gotuj do miękkości razem z mięsem. Następnie dodaj do zupki pół buraczka i wszystko zmiksuj.
Dodaj masło lub oliwę z oliwek, a potem ponownie zagotuj zupkę.Źródło: Mam dziecko