Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, wilgotny i pożywny. Nie znam nikogo, komu by ten chlebek nie smakował, zaczem polecam!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 59
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 59
Składniki
Banany obieramy, kroimy na mniejsze części i miksujemy lub blendujemy na jednolitą masę. Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z sodą i solą.
Masło roztapiamy w małym rondelku i dodajemy do bananów. Dodajemy roztrzepane jajko, cukier oraz aromat lub ekstrakt waniliowy. Mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę z sodą. Starannie mieszamy. Dodajemy bakalie. Mieszamy.
. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto. Pieczemy 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy na kratce.