Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na przepyszne ciasto.Połączenie banana i nutelli,mega pyszne.W oryginalnym przepisie była nazwa chlebek,ale jak dla mnie to nie bardzo ma wspólnego z chlebkiem,raczej pyszne ciasto:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3996
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415680
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3996
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415680
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2656
Składniki
W misce wymieszać dobrze łyżką mąkę,sodę i sól.
W osobnej misce mikserem utrzeć masło z cukrem ,na średniej szybkości,na gładko.
Dodać jajka,najpierw jedno,potem drugie,utrzeć dokładnie po każdym dodaniu.
Rozgniecionego banana,mleko i ekstrakt z wanilii,dodać do masy i wymieszać mikserem.
Dodać mąkę stopniowo i miksować na małych obrotach,aż mąka się połączy.
Nutellę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce(ok.15 sekund).
Brytfannę(keksówkę) o wymiarach 21X11 wysmarować tłuszczem.Wlać trochę ciasta,na to polać strużką nutelli i zamieszać czubkiem ostrego noża.Znów wlać warstwę ciasta i nutellę i zamieszać nożem,ciasto z nutellą,aż do wyczerpania składników.
Piec 50-60 minut,w temperaturze 180 st.C.Zostawić w formie przez 15 minut,a potem przełożyć na kratkę,aby całkiem wystygło.