Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Choinkowe pierniczki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Miód, cukier, masło i przyprawę do piernika włóż do rondelka, rozpuść. Do gorącej masy wsyp mąkę i sodę, wymieszaj, przestudź. Dodaj jajka, wyrób.
Ciasto rozwałkuj, wytnij różne kształty. Ułóż na blasze, piecz ok. 10 minut w 180°C. Ostudź. Pierniczki udekoruj lukrem, posypkami, barwnikami.
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie