Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego i słodkiego, co wielu lubi chrupać.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy żółtka, śmietanę i spirytus, zagniatamy ciasto.
Z ciasta wałkujemy cienki placek. Z placka wycinamy paski , środki pasków nacinamy.
Przekładamy przez nacięcie , lekko naciągamy.
Układamy na oprószonym mąką stole.
Uformowane paski ciasta smażymy na rumiany kolor w gorącym tłuszczu.
Usmażone faworki osuszamy na papierowych ręczniczkach.
Osączone z tłuszczu układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!