Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące placuszki z cukinii"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 516
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 566
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 125
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 516
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 566
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 125
Składniki
Cukinię umyj i bez obierania zetrzyj na tarce. Posól i zostaw na 20 minut, by puściła sok. Dokładnie ją odciśnij.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, jogurt, jajka, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko. Dodawaj po łyżce mąki i sprawdzaj, czy ciasto nie jest zbyt luźne.
Na patelni rozgrzej olej. Ciasto nakładaj łyżką i smaż z obu stron. Odsącz na ręczniku papierowym.Źródło: Takie jest życie