Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto chrustowe, więc spokojnie można uznać, że to deser karnawałowy. Z drugiej strony serduszka, czyli i na Walentynki jak znalazł. :))
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 524
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 524
Składniki
Z podanych składników, na stolnicy zagnieść ciasto, podzielić na części. Następnie każdy kawałek ciasta rozwałkować, na dość cienkie placki. Wykrawać nożem duże serca. W każdym dużym serduszku wykroić małe, tak aby powstało serce z dziurką.
Serduszka smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem. Smacznego.