Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiący bukiet sałat"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
Sałaty opłucz pod bieżącą wodą, osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku. Większe liście porwij na kawałki.
Oczyść rzodkiewki, pokrój na ćwiartki. Obrane marchewki pokrój w plasterki. Oczyść i posiekaj dymki ze szczypiorem. Groszek opłucz, przekrój na połówki. Warzywa delikatnie wymieszaj.
Suszone pomidory posiekaj. Śmietanę połącz z olejem i sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Dodaj suszone pomidory oraz sól, pieprz i cukier do smaku.
Przygotowane sałatki rozłóż na talerze lub do miseczek. Sos śmietanowy starannie wymieszaj. Podawaj w osobnym naczyniu lub polej sałatkę.Źródło: Świat kobiety