Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiący śmietanowiec"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 412
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 412
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Wiśnie dokładnie osącz na sitku, posiekaj. Dość drobno pokrój także wafelki, gorzką czekoladę oraz sparzone migdały i pistacje.
2. Żółtka utrzyj z cukrem na jasny puszysty krem. 250 ml schłodzonej śmietany kremówki ubij na sztywno. Połącz z mascarpone, ma są żółtkową i aromatem pomarań czowym. Dodaj wszystkie rozdrobnione , wymieszaj.
Trójkątną foremkę keksową (o pojemności ok. 1 litra) wyłóż folią spożywczą (tak, by wystawała poza jej brzegi) i napełnij przygotowaną masą śmietanowo-bakaliową. Wierzch wyrównaj łyżką, przykryj wystającym kawałkiem folii. Wstaw do lodówki na całą noc. Godzinę przed podaniem foremkę z keksem przełóż z lodówki do zamrażalnika.
Pozostałą śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Przed podaniem zmrożony blok przełóż na długi płaski półmisek (spodem do góry), usuń folię spożywczą. Keks posmaruj ubitą śmietaną, udekoruj kandyzowanymi migdałami i skórką po marańczową. Pokrój na porcje.Źródło: Tina