Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, rozpływające się w ustach tyle mogę powiedzieć o moich chruścikach :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Składniki
Składniki zagnieść. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Wałkujemy jak najcieniej. Ciasto kroimy w paski około 8cm długości (zależy czy chcemy długie chrusty czy krótkie) i szerokości około 1-2 cm.. Środek każdego paska nacinamy i przekładamy jeden koniec przez dziurkę aby powstał faworek.
Pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Upieczone faworki kładziemy na ręcznik kuchenny aby ociekły z tłuszczu. Chrusty posypujemy cukrem pudrem.