Do góry

Desery Przepis na:

Chruściki francuskie z makiem

Chruściki francuskie z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1208 Ocena: 14872

Dodano:

Odsłon: 2036

Czy jedliście już takie chruściki, czy chruściki muszą być tradycyjne, otóż nie. Wystarczą tylko trzy składniki i 10 minut poświęconego czasu na przygotowanie, nie czekaj wypróbuj.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 40 g masy makowej w puszce
  • Cukier puder do posypki
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chruściki francuskie z makiem

Przygotowanie

  1. 1. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy cienko masą makową, przykrywamy drugim ciastem francuskim.

  2. 2. Kroimy wzdłuż na połowę i pionowo na paski 5 cm.

  3. 3. Każdy pasek zwijamy dwa razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    4. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C.

  4. 5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
    6. Gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 listopada 2021 Z "francuzem" wszystko się udaje, czy wytrawnie, czy na słodko :)
To mówiłem ja, Jarząbek ... a nie, Lew ;p
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń