Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z herbatką smakują wybornie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Składniki
Wykonanie: Żółtka rozbełtać, dodać taką samą ilość piwa co żółtka , wsypać mąkę, cukier waniliowy. Ciasto dokładnie wyrobić, przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wyciąć prostokąty. Każdy prostokąt naciąć w środku i zwijać chruściki. W rondlu rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu obficie posypać cukrem pudrem.