Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z herbatką smakują wybornie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1154
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1154
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Wykonanie: Żółtka rozbełtać, dodać taką samą ilość piwa co żółtka , wsypać mąkę, cukier waniliowy. Ciasto dokładnie wyrobić, przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wyciąć prostokąty. Każdy prostokąt naciąć w środku i zwijać chruściki. W rondlu rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu obficie posypać cukrem pudrem.