Do góry

Desery Przepis na:

Chruściki żywieckie

Chruściki żywieckie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18902

Dodano:

Odsłon: 1776

Z herbatką smakują wybornie.

Składniki

  • Żółtka jaja 5 szt.
  • Piwo żywiec
  • Mąka pszenna ½ litra
  • Cukier waniliowy 1 szt.
  • Cukier puder do posypki
  • Tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chruściki żywieckie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żółtka rozbełtać, dodać taką samą ilość piwa co żółtka , wsypać mąkę, cukier waniliowy. Ciasto dokładnie wyrobić, przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wyciąć prostokąty. Każdy prostokąt naciąć w środku i zwijać chruściki. W rondlu rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu obficie posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń