Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z herbatką smakują wybornie.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Wykonanie: Żółtka rozbełtać, dodać taką samą ilość piwa co żółtka , wsypać mąkę, cukier waniliowy. Ciasto dokładnie wyrobić, przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wyciąć prostokąty. Każdy prostokąt naciąć w środku i zwijać chruściki. W rondlu rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu obficie posypać cukrem pudrem.