Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z herbatką smakują wybornie.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1169
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5908
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1169
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5908
Składniki
Wykonanie: Żółtka rozbełtać, dodać taką samą ilość piwa co żółtka , wsypać mąkę, cukier waniliowy. Ciasto dokładnie wyrobić, przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wyciąć prostokąty. Każdy prostokąt naciąć w środku i zwijać chruściki. W rondlu rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu obficie posypać cukrem pudrem.