Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrzan jajeczny"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Do rondelka wlej 6 łyżek wody, dodaj cukier i ocet, zagotuj. Gdy cukier się rozpuści, dodaj chrzan, dobrze wymieszaj, zagotuj.
Jajka roztrzep. Wlej do gotującej się masy, cały czas mieszając. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodaj łyżkę masła, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Chrzan udekoruj natką.
Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,90 zł.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie