Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrzan jajeczny"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Składniki
Do rondelka wlej 6 łyżek wody, dodaj cukier i ocet, zagotuj. Gdy cukier się rozpuści, dodaj chrzan, dobrze wymieszaj, zagotuj.
Jajka roztrzep. Wlej do gotującej się masy, cały czas mieszając. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodaj łyżkę masła, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Chrzan udekoruj natką.
Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,90 zł.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie