Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrzanowa terrina"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Przygotuj foremkę pojemności ok. 1 i 1/4 litra. Spłucz ją wodą i wyłóż folią. Ułóż plastry łososia w poprzek foremki, tak aby przykryły dno i boki. Zblanszuj natkę w osolonej wodzie.
Połącz twarożek z chrzanem i przypraw. Odsącz żelatynę i wymieszaj najpierw z łyżką chrzanowego twarożku, a potem połącz z resztą.
Podziel masę na 3 części. Jedną przełóż do foremki, wyrównaj i wstaw do lodówki na 10 minut. Drugą zmiksuj ze zblanszowaną natką. Przełóż ją do foremki, wyrównaj i ponownie wstaw na 10 minut do lodówki. Następnie dodaj resztę masy chrzanowej. Wyrównaj, przykryj plastrami łososia, dociśnij i wstaw do lodówki na 12 godzin.
Wyjmij terrinę z foremki, odwracając ją do góry dnem i zdejmując folię. Udekoruj danie kleksami kremówki, plasterkami limonki i szczypiorkiem.Źródło: Olivia