Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 271
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 271
Składniki
Mleko podgrzać z cukrem i masłem do rozpuszczenia obydwu. Zestawić z ognia. Ciągle mieszając wsypywać porcjami kaszkę. Podgrzewać aż zacznie gęstnieć. Odstawić do przestudzenia co jakiś czas mieszając. Truskawki obrać z szypułek, opłukać, osuszyć. Przekroić na połówki.
Na dnie formy wyłożyć dwie warstwy herbatników . Wyłożyć łyżką 1/3 masy i delikatnie rozsmarować. Na masie ułożyć warstwę truskawek. Przykryć herbatnikami , znowu masa i na wierzchu truskawki. Jak masa wystygnie włożyć na mi godzinę do lodówki. smacznego :) ps. na wierzchu można wylać galaretkę ale u mnie ciacho nie doczekało !