Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z przepastnych zasobów mojej mamy. Takie ciasteczka jadam od urodzenia. Dodając do ciasta aromat: pomarańczowy, rumowy itp można dowolnie kreować smak ciastek.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto. Po kawałku odrywam i wałkuję placki z których następnie wycinam ciasteczka. Piekę w 200 stopniach około 20-25 minut aż się przyrumienią.
Fajnym urządzeniem jest przystawka maszynki do mielenia mięsa w dzięki której „kręci” się ciastka, odpada wtedy wałkowanie placków a ciasteczka wychodzą „same z maszyny”.