Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące ciasteczka bezglutenowe, idealne dla osób będących na diecie bezglutenowej. Do ciasteczek można dodać kakao, cynamon lub otarta skórkę z cytryny to zależy jaki smak lubimy.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 504
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 113
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 156
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 504
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 113
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 156
Składniki
Do miski wsyp mąkę dodaj cukier puder ,budynie i kakao. Dodaj masło i jajko zagnieść ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na około 20 minut.
Blachę wyłoż papierem do pieczenia, z ciasta odrywaj małe porcję i formuj okrągłe kuleczki, lekko spłaszcz i układaj ciasteczka na papierze. Możesz również ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wycinać ciasteczka, wierzch możesz naciąć nożem tworząc kratkę.
Piecz około 12-15 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.