Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka budyniowe .
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady i wiórek i budyni zagniatam ciasto ,następnie dzielę na 3 części i do każdej dodaję budyń inny smak i zagniatam ,gotowe ciasta owijam w folię i do lodówki na 1 godzinę do 1,5 godziny .
Po schłodzeniu ciasto wyciągam z lodówki i formuję niewielki kulki które wykładam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczam widelcem robiąc wzorek ,lub wałkiem z wzorkami i piekę z termo obiegiem na środkowej półce około 20 minut
Czekoladę łamie na mniejsze kawałki i rozpuszczam w mikrofali lub kąpieli w gorącej wodzie i nasypuję wiórki do miski .Upieczone ciasteczka mocze do połowy w czekoladzie i w wiórkach kokosowych i gotowe życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .