Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie łatwe i szybkie, a takie smaczne :) Kajmak doskonale uzupełnia smak ciasteczek :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 199
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 907
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20074
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 199
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 907
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20074
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto. Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm i wykrawam ciasteczka dowolnego kształtu. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Kiedy zaczną się delikatnie rumienić, oznacza to, że są gotowe. Wyciągam ciastka z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Ostatni krok to nałożenie po 1 łyżeczce kajmaku na jedno ciasteczko i przykrycie drugim. Gotowe. Smacznego :)