Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie łatwe i szybkie, a takie smaczne :) Kajmak doskonale uzupełnia smak ciasteczek :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4496
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424211
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4496
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424211
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto. Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm i wykrawam ciasteczka dowolnego kształtu. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Kiedy zaczną się delikatnie rumienić, oznacza to, że są gotowe. Wyciągam ciastka z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Ostatni krok to nałożenie po 1 łyżeczce kajmaku na jedno ciasteczko i przykrycie drugim. Gotowe. Smacznego :)