Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka budyniowe z kajmakiem

Ciasteczka budyniowe z kajmakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1122

Dodano:

Odsłon: 2759

Takie łatwe i szybkie, a takie smaczne :) Kajmak doskonale uzupełnia smak ciasteczek :)

Składniki

  • 12 łyżek mąki
  • 25 dag masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • Kajmak
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto.
    Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm i wykrawam ciasteczka dowolnego kształtu.
    Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Kiedy zaczną się delikatnie rumienić, oznacza to, że są gotowe.
    Wyciągam ciastka z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Ostatni krok to nałożenie po 1 łyżeczce kajmaku na jedno ciasteczko i przykrycie drugim.
    Gotowe. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń