Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciemne ciasteczka czekoladowe z kawałkami białej czekolady i orzechami – to brzmi i smakuje dobrze. Bardzo łatwy przepis, który koniecznie trzeba wypróbować
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodaję kolejno jajka cały czas ucierając. W osobnej misce mieszam mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia, pokrojoną w kostki czekoladę i posiekane orzechy. Taką mieszankę dodaję do masła z jajkami i całość mieszam łopatką. Dużą blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Masę nakładam łyżką. Każde ciasteczko powinno mieć wielkość orzecha włoskiego. Podczas pieczenia urośnie. Kulkę ciasta można też lekko spłaszczyć, ciasteczka będą wtedy niższe – jak kto woli
Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 12-15 minut. Upieczone ciasteczka przekładam od razu na kratkę, żeby mogły odparować. Ciasteczka czekoladowe gotowe. Smacznego :)