Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli mam ochotę na coś słodkiego, coś czekoladowego, chrupiącego, błyskawicznego - nie pozostaje nic innego, jak przygotowanie ciasteczek czekoladowych. Są idealne na podwieczorek, czy na poprawę humoru, gdy na dworze szaro i ponuro.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Śliwki drobno posiekać. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy masa będzie gładka, zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z masą czekoladową. Kakao połączyć z mąką, szczyptą soli, przesiać przez sito, dodać do czekolady. Masę wymieszać, dodać suszone śliwki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, po czym układać porcje ciasta - 1 łyżka ciasta, w kilkucentymetrowych odstępach. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 15 minut, wyjąć, gdy w środku będą lekko miękkie.