Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 165
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 165
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Drożdże rozcieramy z 3 łyżkami cukru, dodajemy cieple mleko i 3 łyżki mąki, mieszamy delikatnie i odstawiamy w ciepłe miejsce by rozczyn podwoił objętość. Następnie do rozczynu dodajemy przesianą mąkę i rozkłócone jajko, przestudzone masło, 3 łyżki letniej wody, szczyptę soli i pozostały cukier. Wyrabiamy wszystko na elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy na stolnicy podsypanej mąką i tworzymy krążki. Konfiturę układamy na krążkach, delikatnie zawijamy brzegi do środka tworząc kulę. Układamy sklejeniem do spodu. Następnie odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia i pieczemy ok. 20 minut w temp 180stC. Podczas pieczenia smarujemy białkiem. wystudzone zdobimy lukrem.