Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1494
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231877
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5021
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1494
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231877
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5021
Składniki
Drożdże rozcieramy z 3 łyżkami cukru, dodajemy cieple mleko i 3 łyżki mąki, mieszamy delikatnie i odstawiamy w ciepłe miejsce by rozczyn podwoił objętość. Następnie do rozczynu dodajemy przesianą mąkę i rozkłócone jajko, przestudzone masło, 3 łyżki letniej wody, szczyptę soli i pozostały cukier. Wyrabiamy wszystko na elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy na stolnicy podsypanej mąką i tworzymy krążki. Konfiturę układamy na krążkach, delikatnie zawijamy brzegi do środka tworząc kulę. Układamy sklejeniem do spodu. Następnie odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia i pieczemy ok. 20 minut w temp 180stC. Podczas pieczenia smarujemy białkiem. wystudzone zdobimy lukrem.