Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka francuskie z ananasem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Ananasy osącz z zalewy. Ciasto francuskie rozmroź. Rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Foremką lub szklanką wytnij koła o średnicy o 1 centymetr szerszej niż plastry ananasa. Ułóż je na cieście. Zewnętrzne brzegi kółek lekko podwiń ku górze. Wierzch posyp cukrem pudrem.
Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C. Wyjmij z piekarnika.
Kiedy ciasteczka ostygną, w środek każdego włóż odrobinę kremu czekoladowego. Możesz je także upiec na kruchym domowym spodzie, ale bez dodatku cukru.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Bella Relaks