Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kakaowe Amerykanki zadziwią Was smakiem. Są nieziemsko kakaowe, a ich środek „żuje się” się jak guma do żucia.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 466
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 466
Składniki
Wymieszaj wszystkie składniki razem za pomocą malaksera lub zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto będzie bardzo kleiste. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki w rękach o średnicy 2 cm. Układaj je na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Ciastka początkowo będą rosły, ale ostatecznie się „rozleją” kilkakrotnie zwiększając swoją powierzchnie. Pieczemy około 12 minut. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są bardzo miękkie, dlatego pozostaw je chwilę na blasze aby całkowicie wystygły.