Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z przyprawą korzenną i miodem w fantazyjnych kształtach. Oczywiście możecie użyć dowolnych foremek i udekorować je według uznania.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 109
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 885
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 109
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 885
Składniki
Do rondelka wkładamy masło, dodajemy miód, cukier i przyprawę korzenną. Podgrzewamy do połączenia składników. Odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonych składników dodajemy przesianą mąkę, sodę oraz jajka. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 30 min. do lodówki.
Po upływie tego czasu ciasto odwijamy z folii i dzielimy na mniejsze części. Rozwałkowujemy i wycinamy kształty za pomocą foremek.
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15 minut. Studzimy na kratce i dekorujemy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.